Isännöintitoimisto on kiinteistönhallinnan asiantuntija

Isännöintitoimisto hoitaa taloyhtiön asioita monipuolisesti, yhdessä taloyhtiön hallituksen kanssa sovitulla linjauksella. Isännöinnin tehtäväluetteloon kuuluu paljon erilaisia ja eri alojen asiantuntemusta vaativia tehtäviä ja tämänkertaisen kirjoituksen aiheena on, mitä tehtäviä isännöintiin kuuluu ja miten isännöinti voi vaikuttaa ympäristöystävällisempiin valintoihin taloyhtiössä. Mukavaa, kun olet löytänyt blogin pariin ja toivottavasti löydät täältä aiheesta mielenkiintoista tietoa.

Isännöintipalvelu hoitaa kiinteistönhallinnan monipuolisesti

Isännöinnin kulmakiviin kuuluvat hallinnosta, taloushallinnosta, asumiseen liittyvistä palveluista ja kiinteistöpalveluista huolehtiminen. Hallinnollisiin ja taloushallinnollisiin tehtäviin kuuluvat esimerkiksi hallitus- ja yhtiökokoukset, sopimusten hallinta, strateginen suunnittelu, talouden suunnittelu, vakuutusten suunnittelu, lakiosaaminen, kirjanpito, talouden kokonaisvaltainen strateginen suunnittelu, verosuunnittelu ja toimintasuunnittelu. Asumiseen liittyvät palvelut taas käsittävät esimerkiksi asukastiedottamisen, asiakaspalvelun, autopaikkojen, avainten ja saunavuorojen hallinta, muuttoilmoitukset, vikailmoitukset, isännöitsijäntodistusten laatiminen ja monet muut asukkaille suunnatut palvelut. Kiinteistöpalveluihin kuuluvat kiinteistön kunnossa pidosta huolehtiminen ja sen järjestäminen, kunnossapitotarpeen selvitys ja sen pohjalta pitkäntähtäimen suunnitelman laatiminen sekä kunnossapito- ja huoltotoiminnan valvominen ja ohjaaminen. Taloyhtiön isännöinnistä huolehtii esimerkiksi Isännöintikeskus Tammen Oy.

Isännöintitoimisto ohjaa taloyhtiötä myös tulevaisuuteen ulottuvissa ratkaisuissa

Myös rakentamisen jälkeen, asumisella on merkittäviä ympäristövaikutuksia ja siitä syntyy suuri hiilijalanjälki. Taloyhtiön hoitokuluista iso osa kuluu lämmitykseen, sähkö- ja vesikuluihin. Kiinteistön energia- ja vesikuluilla on vaikutusta asukkaiden vastikkeiden ja vuokrien korkeuteen. Onkin siis kaikkien etu, että pyritään valitsemaan mahdollisimman energiatehokkaita ja ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja taloyhtiön energiaratkaisuihin. Usein ekologisemmat vaihtoehdot, kuten uusiutuvien energialähteiden valitsemin lämmön ja sähkön tuotantoon, tulevat edullisemmaksi ja tuovat rahallista säästöä taloyhtiölle ja sen asukkaille sekä säästävät ympäristöä. Esimerkiksi silloin, kun kiinteistön lämmitysjärjestelmä on tullut käyttöikänsä päähän ja se täytyy uusia, on hyvä hetki pohtia uusia, ympäristöystävällisempiä lämmitysmuotoja tulevaisuuteen. Myös sähkönkulutus on olennaisessa osassa ympäristöystävällistä asumista. On mahdollista vaihtaa taloyhtiössä käytettävä sähkö täysin vihreään sähköön, joka tarkoittaa uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä. Vedenkulutuksen tarkkailu kannattaa myös ja veden säästämisen voi aloittaa vaihtamalla kaikki hanat ja suihkusuuttimet vettä säästäviin malleihin. Myös wc-istuimet kannattaa vaihtaa kaksitoimisella huuhteluominaisuudella varustettuihin malleihin. On myös paljon muita valintoja, joilla taloyhtiön ympäristöystävällisyyttä voidaan parantaa ja sen vuoksi taloyhtiössä kannattaa tehdä energiakartoitus, jossa kartoitetaan energiankulutus ja etsitään sopivia ratkaisuja sen pienentämiseen.


jaa